Gyümölcstál
Kanalazzuk fittre magunkat! A krémes gyümölcstál energiát ad és már távolról sem csak reggeliként állja meg a helyét.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 480 ml zabital
- banáncsipsz
- gojibogyók
- mogyoró
- chia magok ízlés szerint
- 8 banán
- 4 kivi
- 2 mangó
- 1 kg zsenge spenót
- 600 g görög vaníliajoghurt
Elkészítés:
- A banánokat és a kiviket pucoljuk meg, aprítsuk fel, a mangót hámozzuk meg, távolítsuk el a magját, majd daraboljuk fel.
- A felvágott gyümölcsöket a spenóttal, a vaníliajoghurttal (vagy akár natúr joghurttal) és a zabitallal turmixoljuk krémesre.
- A keveréket töltsük egy edénybe és tetszés szerint garnírozzuk gyümölcsökkel, diófélékkel, gojibogyóval és a chia magokkal. Aki szereti, egy kis tálkában pár szem diót is szervírozhat hozzá.
Tipp: Amennyiben a joghurtot növényi tejjel, valamint a zabtejet a dmBio rizs/chia mag italával helyettesítjük, gluténmentes és vegán receptet kapunk.
Tudjon meg többet a hozzávalókról!
Gojibogyók
A csodagyümölcsöt, melyet a boldogság bogyójának is hívnak, előszeretettel használja a tradicionális kínai orvoslás magas tápanyagtartalma miatt. Vastartalma kiemelkedő, valamint az immunrendszert is erősíti az ördögcérna gyümölcse.
Mogyoró
A problémát nem oldja meg, de az idegeket minden bizonnyal erősíti. Magas lecitintartalmának köszönheti e pozitív tulajdonságát, amely rögtön az emlékező- tehetségre is hatással van – kiválóan bevethető munkahelyi vagy iskolai stresszhelyzetekben.
Banán
A banán a gyümölcsök között kalóriabombának számít. Ám a szervezetet hatalmas mennyiségű ásványi anyaggal látja el – a gyümölcstál pedig neki köszönheti a krémességét és sokszor édeskés ízét is. Neve az arab „banan”, ujj szóból származik.