Karfiol cheese
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 100 g napraforgómag
- 1 sárgarépa
- 180 g karfiol (1/2-1/3 fej)
- 1 késhegynyi Cayenne-bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 korty ecet (vagy citromlé)
- 4 tk. élesztőpehely
- 1⁄2 tk. kurkuma
- 2 csapott tk. őrölt pirospaprika
- 1 tk. mustár
- só
20 db kenyércsipszhez:
- 1⁄2 másnapos bagett/fehér kenyér
- 5 ek. olívaolaj
- 2 tk. szárított fűszer
CSOKOLÁDÉS GYÜMÖLCSÖK
Elkészítés:
- A cheeze-hez áztassuk be a napraforgómagokat meleg vízbe.
- Vágjuk fel a sárgarépát és a karfiolt azonos nagyságú darabokra, és főzzük őket sós vízben puhára. Öntsük le róluk a vizet, és hagyjuk kissé kihűlni. Öntsük le a napraforgómagokról is a vizet, és egy botmixer segítségével pürésítsük a zöldségekkel és a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint adhatunk hozzá ecetet (a savanyúbb ízek kedvelői számára), sót vagy borsot (a csípős ízek kedvelőinek).
- A kenyércsipszhez melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alul-felül sütés). Vágjuk fel a kenyeret vékony szeletekre. Keverjük össze az olajat és a fűszereket egy kis tálban, majd pedig egy ecset segítségével kenjük be vele a kenyérszeleteket.
- Tegyük ezeket egy tepsire, és 4-5 perc alatt pirítsuk őket aranybarnára és ropogósra. A kész csipszek száraz helyen, egy dobozban hetekig eltarthatók.