Kókuszvajas keksz
A kókuszvajas keksz különösen ízletes és még az elkészítése is egyszerű. Készítsen belőle jó sokat, hiszen karácsonykor kekszből sose elég.
Elkészítési idő: 30 perc + 1 óra pihentetés
2 tepsi keksz hozzávalói:
- 200 g tönkölyliszt
- 50 g darált mandula
- 3/4 teáskanál só
- 120 g kókuszzsír
- 100 ml “A” osztályú juharszirup
- 1 bio citrom reszelt héja
- 2 evőkanál porcukor a szóráshoz
MI MINDENRE JÓ A KÓKUSZTEJ?
Elkészítés:
- A porcukor kivételével minden hozzávalót keverjen össze konyhai robotgépben vagy botmixerrel. Formáljon gömböt a tésztából, csomagolja fóliába, nyomkodja laposra és tegye be egy órára a hűtőbe.
- Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
- Helyezze a tésztát két sütőpapír közé és nyújtsa ki 0,5 cm vastagra. Sütikiszúróval vágjon ki formákat belőle, tegye őket sütőpapírral bélelt tepsire.
- A maradék tésztából megint formáljon golyót, majd nyújtsa ki. Ha a tészta túlságosan megpuhul közben, csomagolja újra fóliába és tegye vissza a hűtőbe. Azután folytassa ugyanúgy, ahogy az előbb.
- Süsse a kekszeket 9-10percig, vagy amíg a szélük meg nem barnul kissé. Hagyja kihűlni, majd szitáljon rájuk porcukrot.