Kókuszos-banános zabkása
Kombináljuk banánnal, és tálaljuk reggeli gyanánt. Ha az első főétkezésünk nemcsak energiával tölt fel minket, hanem még mosolyt is csal az arcunkra, a napunk garantáltan jól indul majd.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 4 főre:
- 480 ml kókusztej
- 480 ml víz
- 8 ek. kókuszliszt
- 8 ek. finomszemű zabpehely
- 1 tk. só
- 4 banán + 2 a tálaláshoz
- 4 ek. kókusz chips
- 1 tk. fahéj
- Opcionálisan: almaszeletek és/vagy szezonális bogyós gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
- Forraljuk fel egy lábasban a vizet és a kókusztejet. Adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a kókuszlisztet, a zabpelyhet és a sót. Ezt követően mérsékeljük a lábas alatt a lángot.
- Hámozzunk meg 4 banánt, nyomkodjuk szét egy villával pépes állagúra, és adjuk a többi hozzávalóhoz. Állandó keverés mellett főzzük további 2 percig, majd vegyük le a tűzről.
- Hevítsük fel egy kis serpenyőt, és pirítsuk meg benne a kókusz chipset 1-2 perc alatt.
- Merjük a kását négy tálkába. Szórjuk meg fahéjjal. Karikázzunk fel 2 banánt, és oszlassuk el a tetejükön. Almakarikákkal és/vagy bogyós gyümölcsökkel is tovább gazdagíthatjuk. A pirított kókusz chipssel megszórva tálaljuk.
Dekor tipp: a nyaralós hangulat fokozása érdekében tálka gyanánt használhatunk egy félbe vágott kókuszdiót is. Tálaljuk ebben a zabkását. Ha csak félbetörjük a diót, ahelyett, hogy akkurátusan félbevágnánk, még autentikusabb hatást érünk el.