Kókuszos édesburgonya-leves
Amikor az ember a borongós időjárásban napfényről álmodik, akkor ez a leves mindennél többet ér. Felmelegít és gondoskodik a jó közérzetről.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál friss gyömbér
- 700 g édesburgonya
- 400 ml kókusztej
- 400 ml víz
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 1/2 teáskanál só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 evőkanál kókuszcsipsz
- 1 evőkanál gojibogyó
Elkészítés
- Hámozza meg és vágja össze a hagymát, illetve a fokhagymát, reszelje le a gyömbért, hámozza meg az édesburgonyát, majd azt is vágja nagyobb kockákra.
- Egy nagy edényben forrósítsa fel a kókuszolajat, és rövid ideig pirítsa benne a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Vegye közepes lángra, adja hozzá az édesburgonyát. Kevergetve pirítsa 2 percig. Öntse fel a kókusztejjel és a vízzel, majd főzze kb. 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.
- Adja hozzá a citromlét és botmixerrel vagy konyhai robotgéppel pürésítse krémesre a levest. Ízesítse sóval és frissen őrölt fekete borssal.
- Merje ki tányérba a levest, kókuszcsipsszel és gojibogyóval díszítve tálalja.