Kölesfelfújt
Ez a szenzációs kölesfelfújt sokak kedvencévé válhat. A kölesnek ugyanis megannyi pozitív tulajdonságát emlegetik, többek között azt is, hogy különösen sok ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Ez a gabonaféle gluténmentes, könnyen emészthető és sokoldalúan elkészíthető.
A kölesfelfújt hozzávalói 4 személyre:
- 250 g köles
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 50 g cukor
- vaníliás cukor
- 50 g főzőcsokoládé
- 1-2 alma
- 5 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
- Vágjuk fel az almákat apró kockákra, a csokoládét aprítsuk fel.
- A kölest a csipet sóval főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben, majd hűtsük ki. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra, a fehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgakrémet keverjük a köleshez, majd óvatosan forgassuk hozzá a fehérjehabot is.
- A massza felét öntsük egy kizsírozott felfújtformába, erre szórjuk a csokoládét és az apró almadarabokat, és oszlassuk el rajta a lekvárt. Fedjük be a maradék kölesmasszával és 30 perc alatt légkeveréses sütőben 175 fokon süssük készre.
Kipróbálnál más receptet is? Akkor kattints IDE!