Meleg saláta beluga lencsével
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
- 200 g dmBio fekete beluga lencse
- 4 sárgarépa
- 1 paprika
- 2 ek. dmBio extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 200 ml dmBio kókusztej
- kevés dmBio citromlé
- Naturmind Himalaya kristálysó
- friss leveles zöldség, tetszés szerint (rukkola, spenót stb.)
ELKÉSZÍTÉS:
- Az átöblített lencsét főzzük puhára sós vízben.
- Hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Reszeljük le a sárgarépát, és pirítsuk meg benne. Vágjuk darabokra a paprikát, adjuk hozzá, és azt is pirítsuk meg. Aprítsuk fel a fokhagymát, reszeljük le a gyömbért, és ezeket is adjuk a zöldségekhez.
- Öntsük fel a kókusztejjel, és keverjük hozzá a főtt lencsét is. Sózzuk ízlés szerint.
- Tegyük két tányérba a leveles zöldségeket, kanalazzuk rájuk a meleg salátát, és ízesítsük citromlével.