Mogyorós granola almaszeletekkel
Hozzávalók egy tepsi granolához:
- 60g kókuszolaj
- 100g méz
- 1⁄2 narancs leve
- 1⁄2 tk. fahéj
- 300 g zabpehely
- 50 g szezámmag
- 20 g kókuszpehely
- 120 g mogyoró
- 50 g szárított almaszelet
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütés funkción.
- Keverjük össze egy tálban a folyékony kókuszolajat, a mézet és a narancslevet. Adjuk hozzá a fahéjat. Egy másik tálkában elegyítsük el a zabpelyhet a szezámmaggal, a kókuszpehellyel, valamint a mogyoróval.
- Keverjük össze alaposan a folyékony és a száraz hozzávalókat. Kenjük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük az előmelegített sütőben 20–25 perc alatt aranybarnára. A müzlit 10 percenként keverjük át, és figyeljünk, hogy ne égjen meg.
- Tördeljük szét az almakarikákat kis darabokra. Vegyük ki a sütőből a müzlit, és keverjük össze az almadarabkákkal.