Paradicsomleves mozzarellával
Nem csoda, hogy ez a paradicsomleves akkora népszerűségnek örvend: villámgyorsan elkészül, a mozzarellanyársakkal körítve szemet gyönyörködtető látvány, íze pedig a nyaralást idézi.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 ek. sütőolaj
- 1600 g hámozott paradicsom (konzerv)
- 600 ml zöldségalaplé
- 400 ml dmBio szójakrém
- 2 nagy hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 8 szem koktélparadicsom
- 12 mini mozzarella
- 16 levél bazsalikom
- só
- bors
- 4 sasliknyárs
Elkészítés:
1. Hevítsük fel a sütőolajat egy edényben, a hagymát és fokhagymát kb. 2 perc alatt fonnyasszuk meg benne. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot, a zöldségalaplevet és a szójakrémet, és közepes lángon további 8 percig főzzük. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük. Öntsük vissza a pürét az edénybe, ízesítsük sóval, borssal és tartsuk melegen.
2. A mozzarellanyársakhoz a pálcákra váltakozva szúrjunk fel koktélparadicsomot, mini mozzarellát és bazsalikomlevelet.
3. A paradicsomlevest töltsük négy üvegbe, és mindegyiket garnírozzuk egy-egy mozzarellanyárssal.
Tipp: Ezt a paradicsomlevest különösen akkor praktikus elkészíteni, ha hűtőszekrényünkben már alig találunk valamit – kevés hozzávalóból elővarázsolható étel. Kiválóan illik hozzá egy szelet focaccia.