Parmezános quinoa tofuval
Tele hassal a nap is sokkal jobban kezdődik! Éppen ezért a brunchon nem csak zabkását és tojásételeket kínálhatunk, itt a quinoa is!
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:
- 150 g quinoa
- 150 g tofu
- 2 evőkanál napraforgómagolaj
- 1 evőkanál zöldségleves
- 12 koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál parmezán
- friss bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
- A quinoát mossa meg és kb. 2 és félszer annyi vízben és a zöldséglevessel főzze 15 percig.
- Mossa meg és felezze el a koktélparadicsomokat. A bazsalikomot és a fokhagymát vágja apróra. A tofut vágja 1 cm-s kockákra. Forrósítsa fel egy serpenyőben a napraforgóolajat, és pirítsa benne kb. 5 percig a tofut és a fokhagymát.
- Végül adja hozzá a félbevágott paradicsomokat és párolja további 5–7 percig. Ízesítse egy kis sóval és borssal.
- A quinoát alaposan csepegtesse le és tartsa melegen. Egy villával keverje hozzá a bazsalikomot és a reszelt parmezánt, majd adja hozzá a paradicsomos-fokhagymás-tofus keveréket.