Sült süllő-pisztráng copfok
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 egyforma nagyságú bőrös süllőfilé
- 2 egyforma nagyságú bőrös folyami pisztrángfilé
- 1-2 ág rozmaring
- 1-1 narancs és citrom reszelt héja
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítse elő a sütőt felső-alsó sütésfunkcióra állítva 180 fokra. A rozmaringot vágja apró darabokra.
- Mindegyik filét felezze el hosszában. Adagonként 1,5 filére lesz szükség, tehát 2 szelet pisztrángra és 1 szelet süllőre.
- Fektessen egymás mellé 3 csíknyi halat, és mint egy copfot, fonja be. Ezután ismételje meg ugyanezt a maradék halszeletekkel, amíg 4 adag el nem készül.
- A copfokat sózza-borsozza, dörzsölje be jó alaposan a rozmaringgal, valamint a citrom- és narancshéjjal.
- Tegye a copfokat kizsírozott tepsibe, locsolja meg egy kevéske olívaolajjal, és kb. 15 percig süsse a sütőben.
SALÁTA BÁRHOL
Variáció
Ízlés szerint bedörzsölheti a halat fűszerkeverékkel is (például keleti fűszerkeverékkel), amelyet egy kis olívaolajjal összekever előtte.
Tipp: Ahhoz, hogy a copf szép legyen, fontos, hogy a halfilék egyforma hosszúságúak legyenek. Köretként zöldséget, bulgurt vagy tésztát kínáljon mellé.