Cékla-torma tatár pácolt pisztránggal
A pisztráng tatár a partik sztárja lesz. Nagyon professzionális látványt nyújt, és pillanatok alatt elkészül.
Elkészítési idő: 15 perc (pácolás nélkül)
Hozzávalók 4 személyre:
- 1/2 cékla (főtt)
- 600 g pácolt pisztráng bőr nélkül
- 3 ek. frissen reszelt torma
- 1 csomó menta
- 250 g túró
- 2 ek. joghurt
- Só
- Bors
- 1 csipet őrölt kömény
Díszítés:
- friss vízitorma
- retek
Elkészítés:
- Reszeljük le a céklát, és nyomkodjuk ki a levét. Vágjuk apróra a tormát és a mentát.
- Keverjük simára a túrót a joghurttal. Adjuk hozzá a többi hozzávalót (a hal kivételével), és fűszerezzük ízlés szerint. Tegyük hideg helyre. Vágjuk apróra a pisztrángot is.
- Töltsük egy előételes tálkába a cékla tatárt, majd pedig kanalazzuk rá az apróra vágott pisztrángot.
- Vágjuk apróra a retket. Tálaljuk a tatárt a retekkel és a vízitorma friss leveleivel díszítve.
SÜLT SÜLLŐ-PISZTRÁNG COPFOK
A hal pácolása: Fektessük a halfiléket (600 g) bőrükkel lefelé egy tepsire. Keverjük össze villával egy edénykében 1 citrom és 1 narancs levét, valamint reszelt héját, 1 nagy csokor, durvára vágott kaprot és felaprított citromillatú kakukkfüvet (ízlés szerinti mennyiségben), 2 tk. finoman szétnyomott rózsaborsot (esetleg borókabogyót), majd ízesítsük páclevünket sóval és borssal. Kenjük be a halat a páccal, fedjük le folpackkal, és helyezzünk rájuk egy könnyű súlyt. Hagyjuk állni így 24 órán keresztül. Ezalatt meg is fordíthatjuk a filéket. Ha nincs időnk pácolni, hagyjuk a halat kb. fél órán át állni a páclében.