Pisztrángtorta cukkinivel
Ezúttal szezonális ételek kerülnek az asztalra, melyek a hazai vizek és az érett kerti gyümölcsök ízeivel kényeztetnek.
HOZZÁVALÓK 8 SZEMÉLYRE:
A vajastésztához:
- 250 g finomliszt (T550)
- 125 g vaj
- 1 tojás
- 1⁄2 tk. só
A feltéthez:
- 300 g szemcsés sajt
- 2 tojás
- 50 g frissen reszelt torma
- 2 füstölt pisztrángfilé
- 4 répa
- 2 cukkini
- 2 ek. napraforgóolaj
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A vajastésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
- Nyújtsuk ki a tésztát, borítsuk bele egy (maximum 20 cm átmérőjű) sütőformába, és húzzuk le róla a papírt. Az oldalán hagyjunk egy 3 cm magas peremet.
- A tésztát süssük elő előmelegített sütőben 160 fokon 15 perc alatt.
- A feltéthez verjük fel a tojást, majd ezt keverjük össze a szemcsés sajttal, valamint a tormával. Vágjuk apróra a pisztrángfilét, és adjuk a keverékhez, sózzuk és borsozzuk. Kenjük el egyenletesen a tortaalapon.
- Hámozzuk meg a répákat és cukkiniket, és vágjuk le a végeiket. Vágjuk a répát és a cukkinit a zöldséghámozóval hosszú, forgácsvékonyságú szeletekre.
- Ezeket csigaformában állítsuk bele a feltétbe, kenjük meg olajjal, és süssük sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre.