Répás muffin
Hogy a muffin ne csak az ízlelőbimbóinknak, hanem az emésztésünknek is jól essen, készítsük cukor nélkül, tönkölyliszttel és répával!
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 250 g tönkölyliszt
- 2 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 3/4 teáskanál só
- 200 g répa
- 60 g mazsola
- 1 bio citrom reszelt héja
- 160 ml ml juharszirup “A” osztályú
- 120 g kókuszolaj, olvasztva
- 120 g almapüré
- 2 evőkanál almaecet
A krémhez:
- 200 g friss krémsajt
- 1 evőkanál juharszirup “A” osztályú
- 1 bio citrom reszelt héja
Elkészítés:
- Melegítse elő a sütot 180 fokra, és reszelje le a répát.
- Egy nagy keverőtálban keverje össze a lisztet, a foszfátmentes sütőport, a fahéjat, az őrölt gyömbért, a sót, a répát, a mazsolát és a reszelt citromhéjat.
- Keverje össze egy másik tálban a juharszirupot, a kókuszolajat, az almapürét és az almaecetet, majd forgassa össze a lisztes keverékkel. Bélelje ki a muffin sütőformát
12 papírkapszlival és töltse bele a tésztát. Kb. 25 percig süsse, amíg a muffinok teteje aranybarna nem lesz, és a tésztába szúrt fogpiszkáló tiszta marad, amikor kihúzza. - Vegye ki a muffinokat a sütőből és hagyja őket teljesen kihűlni.
- Keverjen össze minden hozzávalót a krémhez és minden kihűlt muffin tetejére tegyen egy kiskanálnyit.
Az ájurvéda szerint a sárgarépa jókedvre derít, ráadásul rengeteg vitamint is tartalmaz.