Saláta bárhol
Az ötlet, hogy a salátát üvegben készítsük el, nem új. De nagyon praktikus, és mellé még környezetbarát is.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 2 üveghez:
A dresszinghez:
- 4 ek. olívaolaj
- 2 ek. citromlé
- ½ tk. só
- frissen őrölt bors
A salátához:
- 250 g csicseriborsó
- ½ salátauborka
- 2 paradicsom
- 100 g kecske vagy juhsajt
- 80 g bébispenót
Elkészítés:
- Hámozza meg az uborkát, és vágja apró kockákra, valamint a paradicsomot is kockázza fel. Morzsolja szét a feta sajtot.
- Keverje az öntet hozzávalóit kellően simára, majd öntse két nagyobb, csavaros tetejű üvegbe.
- Tegye a csicseriborsót egy szűrőbe, és mossa át alaposan folyó víz alatt. Ezután töltse az üvegekbe.
- Töltse fel az üveget a salátauborkával, a paradicsommal, a fetával, végül a spenótlevelekkel. Zárja le jól az üvegeket.