Sárgarépa-vöröslencse püré
A pürét tálalhatja klasszikus köretként vagy önmagában, vegán fogásként, valamint fogyaszthatja a saláta alternatívájaként is.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 főre:
- 50 g vöröslencse
- 100 ml kókusztej
- 75 ml szójakrém
- 300 g sárgarépa
- 2 tk. curry
- bors
- só
Elkészítés:
- Pucolja meg a sárgarépát, és vágja 2 cm vastag karikákra. Rakja a szeleteket egy kevés sós vízbe, és tegye fel főni.
- Adja hozzá a vöröslencsét, és főzze közepes lángon 15 percig.
- Forralja fel egy másik edényben a kókusztejet és a szójakrémet. Szűrje le a sárgarépát és a lencsét. Hagyja, hogy kiszálljon belőle a gőz, pürésítse, majd öntse hozzá kis adagokban a kókusztejes keveréket.
- Ízesítse a pürét sóval, borssal és a curryporral, majd töltse az ételt zárható üvegekbe.