Sült sárgarépa mentaszósszal
Nyáron különösen egyszerű azt enni, amit a természet ad. Hiszen sok alapanyag közvetlenül az ajtónk előtt terem.
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 2 személyre:
- 600 g sárgarépa a zöldjével
- 1 ek. napraforgóolaj
- só
A mentaszószhoz:
- 1 csokor mentalevél
- 4 ek. forrásban lévő víz
- 1 csipet só
- 3 ek. fehérborecet
- 1 tk. cukor
- 2 ek. olívaolaj
A díszítéshez:
- néhány mentavirág
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra alsófelső sütés fokozaton. Mossuk meg a répákat, hámozzuk meg őket, és vágjuk le a zöldjüket. A nagy sárgarépákat vágjuk félbe vagy negyedbe. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és oszlassuk el rajta a répákat. Öntözzük meg őket a napraforgóolajjal, szórjuk meg sóval, majd süssük a sütőben (a középső sínen) 45 perc alatt aranybarnára.
- Vágjuk apróra a mentaleveleket, öntsük rájuk a forrásban lévő vizet, és hagyjuk 5 percig állni. Töltsük az egészet egy gyorsaprítóba, és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Pürésítsük finom szósszá.
- Rendezzük el a sárgarépákat egy tálon, s öntözzük meg őket a még meleg szósszal. Díszítsük az elkészült ételt néhány mentavirággal.
VEGÁN SZUSISZENDVICSEK