Sütemény üvegben
Az üvegbe zárt desszert nem pusztán út közben praktikus, de a változatosság csak még finomabbá teszi. Jól csavarja rá a tetőt, különben pillanatok alatt elfogy.
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 üveghez:
- 120 g kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
- 90 g nyers nádcukor
- 2 tojás
- 200 g búzaliszt (1050-es típusú)
- 2 tk. borkő sütőpor
- 1/8 tk. só
- 50 g kókuszreszelék
- 150 ml mandulaital
- 1 ek. almaecet
- 150 g eper, valamint 8 szem a díszítéshez, vagy bármilyen szezonális gyümölcs
Elkészítés:
- Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
- Zsírozzon ki 4 sütésálló üveget, és szórja ki őket alaposan liszttel.
- Keverje habosra a kókuszolajat a cukorral, majd adja hozzá egyenként a tojásokat. Keverje össze a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket, és adja a masszához. Végül keverje bele a mandulaitalt és az almaecetet is.
- Szeletelje fel az eperszemeket (vagy egy másik gyümölcsöt), majd óvatosan keverje bele a tésztába. Töltse a tésztát az üvegekbe kb. azok feléig, és süsse 30–35 percig. Tűpróbával ellenőrizze, hogy megsült-e a tészta.
SALÁTA BÁRHOL