Szezámos soba tészta tál brokkolival & lila káposztával
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 kis darab póréhagyma
- 350 g sárgarépa
- 4 barna champignon gomba
- 200 g brokkoli
- ½ paprika
- 1 ek. kókuszolaj
- 80 g soba tészta
A kókuszos curryszószhoz:
- 1 póréhagyma
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 darab friss, reszelt gyömbér (2 cm)
- 2 tk. pros currypaszta
- 2 tk. sambal oelek fűszerpástétom
- némi korianderlevél
- ½ tk. őrült kurkuma
- 1 ek. sötét olajszósz
- 400 ml kókusztej
- 125 ml zöldségalaplé
A tetejére
- 1/8 fej friss lila káposzta
- 1-1 ek. fekete és arany szezámmag
- 1 marék frissen vágott petrezselyem
PASTA AL LIMONE
Elkészítés:
1. A szószhoz pucoljuk meg a póréhagymát, és vékonyan karikázzuk fel. Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és pároljuk meg benne a póréhagymát. Adjuk hozzá a gyömbért, a currypasztát, a sambal oeleket, a koriandert, a kurkumát és a szójaszószt, majd keverjük el az összetevőket. Öntsük fel kókusztejjel, zöldségalaplével, majd főzzük 10 percig lassú tűzön.
2. Mossuk meg alaposan a póréhagymát, pucoljuk meg, és vágjuk vékony karikákra. Pucoljuk meg a sárgarépát és a gombát, és vágjuk fel mindkettőt vékony szeletekre. Mossuk meg a brokkolit, és szedjük kis rózsákra. Majd mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a magházát és a magjait, a húsát pedig vágjuk apró kockákra. Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, majd először pároljuk benne a hagymát pár percig, majd adjuk hozzá a többi zöldséget is, és ezeket is pároljuk fedő alatt, közepes lángon pár perc alatt roppanósra. Főzzük meg a tésztát a csomagolásán lévő utasítást követve, majd keverjük a zöldségekhez. Osszuk el az ételt két tálban, majd locsoljuk meg ízlés szerint a szósszal.
3. A toppinghoz mossuk meg a lila káposztát, és vágjuk finom csíkokra, majd pedig a szezámmaggal és a petrezselyemmel együtt szórjuk a tésztára.