Thai mangós káposztasaláta
Jó ételhez jó összetevőkre van szükség. Csak azokból állhat össze ugyanis értékes, tápanyagokban gazdag fogás, amit az ember nyugodt lelkiismerettel és igazi élvezettel fogyaszthat el.
Hozzávalók 4 személyre:
- 175 g vadrizs
A káposztasalátához:
- 450 g vöröskáposzta
- 2 érett mangó
- 1 piros kaliforniai paprika
- 4 csemegehagyma
- 1⁄2 csokor korianderzöld
A szezámos-zöldcitromos öntethez:
- 4 evőkanál zöldcitromlé
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál pirított szezámmagolaj
- 2 fej fokhagymagerezd
- 1⁄2 teáskanál finom szemű só
- 1⁄4 teáskanál csilipehely
ENERGIASALÁTA BULGURRAL ÉS DIÓVAL
Elkészítés:
- Öblítse le a vadrizst. Forraljon vizet egy nagy fazékban, adja hozzá a rizst és 40–55 percig hagyja főni, amíg a rizs puha, de még éppen nem al dente lesz. A rizst szűrje le egy nagy szűrővel, és tegye vissza az edénybe. Lefedve hagyja 10 percig hűlni, majd vegye le róla a fedőt és tegye félre a rizst.
- A vöröskáposztát vágja 5cm hoszszú csíkokra, a mangót kockázza fel. Távolítsa el a paprika szárát, majd kockázza fel. A csemegehagymát vágja karikákra. A korianderzöldet vágja apróra. Keverje össze a felaprított hozzávalókat.
- Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverje össze habverővel.
- A meleg rizst adja a káposztasalátához és óvatosan keverje össze. Locsolja meg az öntettel és döntse meg a tálat, hogy az öntet jól bevonja a hozzávalókat. Ízlés szerint sózza.