Thai quinoasaláta
Ennek a thai salátának a titka az öntetben rejlik, ami egyesíti a tipikus ázsiai alapanyagokat, és kifejezetetten jól harmonizál a quinoa ízével.
Elkészítési idő: 20 perc + hűlési idő
Hozzávalók 6 személyre:
- 170 g quinoa
- 70 g kesudió a tálaláshoz
- 70 g földimogyorókrém
- 1 ek. méz
- 1 ek. ecet, condimento bianco
- 1 tk. lenolaj
- 3 ek. szójaszósz
- 1 tk. szezámolaj
- 1 paprika
- 1 lilahagyma
- 2 répa
- ¼ fej lilakáposzta
- 15 g koriander
- 1 darabka gyömbér
- Só
RECEPT: QUINOA SALÁTA CHIAMAGOS-CITROMOS DRESSZINGGEL
Elkészítés:
1. Öntsük a quinoamagokat egy szűrőbe és öblítsük le őket. Majd tegyük fel őket 2 és félszeres mennyiségű vízzel és egy kevés sóval főni. Főzzük közepes lángon kb. 15 percig. Ezt követően hagyjuk kihűlni a főtt quinoát és tegyük hűtőszekrénybe.
2. Hámozzuk meg a répát és pucoljuk meg a hagymát, a paprikát és a lilakáposztát. Metéljük a zöldségeket vékony csíkokra, a hagymát pedig vágjuk apróra.
3. A dresszinghez először reszeljük le a gyömbért. Ezt követően keverjük össze az olajokat a mézzel, a szójaszósszal, a mogyorókrémmel, az ecettel és a gyömbérrel. Ha szükséges, némileg melegítsük fel a keveréket, hogy a hozzávalók mindegyike alaposan feloldódjon.
4. Tegyük a quinoát a zöldségekkel és a hagymával egy kis edénybe és keverjük hozzá a dresszinget is. Tálaljuk a thai ételt kis tálkákban. Pálcikával fogyasztva az igazi.
RECEPT: QUINOÁS-TOJÁSOS MUFFINOK PARADICSOMMAL ÉS SPENÓTTAL
Tipp: A quinoát felhasználás előtt mindig jól mossuk át hideg vízzel, hogy a héjában lévő keserű anyagokat kiöblítsük belőle.