Tofu-szaté nyársak
A tofu grillpartik vega sztárja, mert bírja a magas hőfokot és a legkülönbözőbb módon pácolható.
Elkészítési idő: 20 perc + néhány óra a tofu pácolása
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g natúr tofu
- 200 g mogyoróvaj
- 400 ml kókusztej
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 8 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál curry
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
- Keverjen össze egy tálban 6 evőkanál szójaszószt a napraforgóolajjal és a fűszerekkel. A tofut vágja egyforma hosszúkás darabokra, tegye a marinádba és pár órára rakja félre.
- Ezután tegye a kókusztejet, a mogyoróvajat és 2 evőkanál szójaszószt egy edénybe, melegítse fel és keverje rendesen össze.
- Vegye ki a pácból a tofudarabokat és húzza fanyársakra. Olajozza ki jól a grilltálcát vagy a grillrácsot és néhány percig minden oldalról grillezze a nyársakat.
- A szósszal tálalja. Rizs vagy grillezett zöldségek illenek hozzá.
Tipp: A dmBio különböző tofufajtái gondoskodnak a változatosságról. Ha nemcsak a tofut, hanem a zöldségeket is szójaszószban marinálja, különösen harmonikus ízélményt érhet el.