Spenótos-rikottás tönkölytortellini zabkrémmel, borsóval és cukorborsóval
A tönkölytortellini megvalósítása egyszerű: vesszük a tésztát, készítünk hozzá egy finom szószt, majd jóízűen elfogyasztjuk.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 2 személyre:
- 250 g spenótos-rikottás tönkölytortellini
- 1 evőkanál ghí
- 3 újhagyma
- 200 ml zab főzőkrém
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 evőkanál citromlé
- 100 g cukorborsó
- 100 g fagyasztott borsó
- só
- ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A hagymát karikázza fel, a cukorborsót átlósan szeletelje fel.
- A tortellinit kissé gyöngyöző sós vízben főzze 12–15 perc alatt al dentére.
- Egy serpenyőben melegítse fel a ghít, és az újhagymakarikákat kb. 2 perc alatt kevergetve pirítsa benne.
Öntse fel a zab főzőkrémmel, adja hozzá a citromhéjat és -levet. A cukorborsót és a borsót is tegye bele, 3 percig melegítse a zabkrémben. - Adja hozzá a tortellinit is. Jól keverje el és azonnal tálalja.