Tortelloni saláta szárított paradicsommal és fenyőmaggal
Ezt a vegetáriánus tortelloni salátát elvihetjük magunkkal az útra is. Nagyszerűen telít és üvegben tálalva pompás látványt is nyújt.
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g tofu tortelloni
- némi só, bors
- 180 g szárított paradicsom olívaolajban
- 80 g fenyőmag
- 1 csokor bazsalikom
- 2 ek. fehér balzsamecet
- 40 g frissen reszelt parmezán
- 50 g zöld olívabogyó (pl. mandulával töltve)
- koktélparadicsom a díszítéshez
Elkészítés:
1. A tortellonit gyöngyöző sós vízben 12-15 percig főzzük. Ezt követően öntsük le róla vizet és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ezalatt a paradicsomot is lecsöpögtetjük, az olívaolajat félretesszük. A szárított paradicsomot vékony csíkokra vágjuk.
2. A fenyőmagot egy serpenyőben olaj nélkül óvatosan pirítsuk meg, vigyázzunk, mert a magok könnyen megéghetnek. Csipegessük le a bazsalikomleveleket, majd konyhai olló segítségével vágjuk őket vékony csíkokra.
3. A salátaöntethez vegyünk ki 6 evőkanállal a szárított paradicsom félretett olajából, és keverjük össze a balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk bőségesen. A koktélparadicsomok kivételével minden hozzávalót keverjünk össze egy tálkában, és hagyjuk a keveréket legalább egy órán át állni, esetleg fűszerezzünk utána. Félbe vágott koktélparadicsomokkal díszítve tálaljuk.
Tipp: A változatosság kedvéért a tortellónit dmBio paradicsomszósszal is tálalhatjuk.