Turbócsiga piskótatekercs
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
- 3 nagy tojás
- 120 g dmBio teljes értékű nádcukor
- 4 ek. szénsavas ásványvíz
- 120 g dmBio búzaliszt (T550)
- 8 g dmBio borkő sütőpor
- 150 g piros ribizlilekvár (esetleg dmBio málna extradzsem)
- Profissimo sütőpapírívek a tepsire
- konyharuha a felcsavaráshoz
- cukor a megszóráshoz
A DEKORÁLÁSHOZ:
- Kinder csoki szeletekdarabokra vágva
- cukorszemek
- puha dmBio tejcsokoládé
CÉKLACSIPSZ
ELKÉSZÍTÉS:
- Válasszuk szét óvatosan a tojásokat, a fehérjét és a sárgáját tegyük külön tálba. Fontos, hogy a tojásfehérjébe ne kerüljön a sárgájából, különben nem lehet jól felverni azt.
- Ezt követően verjük a fehérjét kemény habbá. Egészen fehér masszát kell kapnunk.
- Keverjük a sárgáját a cukorral jó habosra. Adjuk hozzá az ásványvizet.
- Ebbe a habos masszába kerül most a sütőporral elkevert liszt. Egy habverővel kanalanként keverjük hozzá óvatosan – és ezt folytassuk mindaddig, míg elfogy a liszt.
- Utolsó lépésként a tojásfehérjehabot is adjuk a tésztához. Fontos, hogy ezt is óvatosan keverjük bele, hogy megmaradjon a tészta légiessége.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra légkeveréses üzemmódon, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral. A tésztát kenjük egyenletesen a sütőpapírra. A tekercs 12 perc alatt elkészül a sütőben. Nem szabad túlságosan megbarnulnia, aranybarna szín a cél.
- Szórjunk meg egy tiszta konyharuhát vékony rétegben cukorral. Vegyük ki a készre sült piskótát a sütőből. Emeljük meg a sütőpapírt két sarkánál fogva (vigyázat: forró!), és borítsuk a tésztát a becukrozott konyharuhára. Most húzzuk le róla óvatosan a sütőpapírt, majd tegyük vissza a megsült tésztára, és így csavarjuk fel a konyharuhával.
- Hagyjuk kihűlni a tésztát. Ezt követően óvatosan tekerjük ki, kenjük meg a lekvárral, és még egyszer, utoljára tekerjük fel (most a konyharuha nélkül).
- Vágjuk a tekercset néhány centiméter széles szeletekre, majd egy pici darabot csavarjunk le belőle. Dekoráljuk a csigákat Kinder csokoládé darabokkal és cukorszemekkel. Hogy a szemek ne potyogjanak le, a legjobb, ha egy kevés nagyon puha csokoládéval ragasztjuk oda őket.