6 tipp a quinoa főzéséhez, hogy igazán finom legyen
A quinoa magok már idehaza is nagy népszerűségnek örvendenek. Finom köretek, mennyei bowlok, reggelik alapanyagául szolgálnak, és méltán helyet kaphatnak minden egészséges étrendben. De mi az, amire figyelnünk kell az álgabona elkészítésénél?
Quinoát főzni egyáltalán nem olyan egyszerű feladat. A kuszkuszhoz hasonlóan csak megfelelően elkészítve lesz finom. Viszont, ha ügyesek vagyunk, akkor ízletes ételeket készíthetünk belőle, és a szervezetünk is profitálhat az egészséges superfood jótékony hatásaiból. A quinoa ugyanis tele van proteinnel, erősíti az idegeket, ráadásul teljes mértékben gluténmentes. A tápanyagdús magok így ideális alapjai lehetnek a reggeli kásáknak, egzotikus salátáknak vagy egészséges bowloknak.
A legfontosabb, hogy a dm-ben kapható bio Quinoa magokat főzés előtt addig kell hideg vízzel átöblítenünk, amíg a lefolyó víz teljesen tisztává válik. A víz ugyanis kimossa a héjából az összes keserű növényi anyagot. Ezt követően tegyük fel főni a magokat kétszeres mennyiségű vízzel és egy csipet sóval. Közepes lángon, fedő alatt főzzük, majd 10 percig hagyjuk duzzadni, végül lazán keverjük át az egészet, és kész.