Így készül az alkoholmentes mocktail
Csukd be a szemed, és képzeld magad egy karibi strandbárba. Képzeld el a meleg homokot a lábaid alatt, a tenger zúgását a füledben, és nem utolsósorban: a frissítő, jeges italt a kezedben – a trópusi hőségben a legjobban valószínűleg egy alkoholmentes mocktail fog esni. Az ikonikus blue lagoon mocktail a balkonodról gondolatban egy szempillantás alatt a tengerpartra repít.
Mocktail: blue lagoon
A blue lagoon koktél alkoholmentes verziójához a blue curaçao szirupot citromos limonádéval és citromlével keverjük össze. Így alkoholos összetevő nélkül is megkapja az ital a karakteres kék színét. Jó tudni: a gyümölcsösen édes, szépséges italt 1972-ben egy amerikai bártender kreálta Párizsban.Hozzávalók:
- 30 ml citromlé
- 50 ml grapefruitlé
- 30 ml „blue curacao” szirup
- 100 ml citromos limonádé
- 2 citromkarika
- 3 limekarika
- jégkockák a szervírozáshoz
Elkészítés
Tégy jeget egy pohárba.Erre öntsd rá a citromlevet és a grapefruitlevet.
Töltsd hozzá a blue curaçao szirupot, valamint a citromos limonádét, és óvatosan keverd össze az egészet.
Szervírozd citrom és lime karikákkal.
Dőlj hátra a mocktaillal a kezedben, és irány a Karib-térség – még akkor is, ha csak fejben érkezel meg oda. Ez a lejátszási lista garantáltan oda fog repíteni.