Készítsd el otthon
A mochi fagyi doboza már megint pillanatok alatt kiürült, mert a kicsi, fagyival töltött rizslisztgolyócskák egyszerűen ellenállhatatlanok? Viszont a kedvenc japán éttermedbe nem mostanában fogsz tudni ellátogatni? Jön a segítség. Az egyszerű mochi fagyi receptünkkel némi türelemmel és ügyességgel Te magad is az asztalra varázsolhatod a csodálatos fagylalt desszertet.
Mochi fagyi – japán fagyidesszert?
Japánra gondolva számos olyan tradíció jut eszünkbe, amiből nálunk sok trend született. Például a kintsugi, a matcha tea és a sushi. De az isteni mochi is Japánból származik eredetileg, ahol is a teához kínálják őket. Nyárias fagyidesszert azonban csak Kaliforniában készült belőlük – Frances Hashimoto zseniális ötleteként, amivel a híres üzletasszony összekapcsolta a japán és az amerikai kultúrát.Mochi fagylalt recept
A mochi fagylaltot bármilyen ízkombinációban kipróbálhatod, a kreativitásnak semmi sem szab határt. Mi ebben a receptben áfonyát használunk, viszont málnával vagy eperrel is elkészíthető. Mindenképpen próbáld ki egyszer az egzotikus desszert, valamint a helyi és szezonális alapanyagok fúzióját. Egészen különleges ízélményben lehet részed.Hozzávalók
A mochi tésztához:- 300 g ragacsos rizsliszt
- 200 ml víz
- 100 g porcukor
- 3 ek. leturmixolt áfonya a tészta megszínezéshez
- govinda tápióka keményítő
Tipp: A mochi tészta elkészítéséhez fontos, hogy ragacsos rizslisztet használj. A hagyományos rizsliszt sajnos nem alkalmas erre. Ragacsos rizslisztet például Ázsia boltokban vagy az interneten vásárolhatsz.
A fagyi töltelékhez:
A töltelék hozzávalóit és elkészítési módját a „Fagyi házilag: Krémes kókuszos-mandulás fagylalt” receptünknél olvashatod.
Tipp: Kókuszreszelék és mandula helyett néhány kanál leturmixolt áfonyát is tehetsz a fagyiba. Ezenkívül egy kevés rizssziruppal is édesítheted. Mindenesetre ügyelj arra, hogy a fagyi kellően kifagyjon mielőtt megformázod belőle a kis gombócokat.
Elkészítés
A fagyitölteléket a fent megjelölt recept alapján készítsd el, és jól fagyaszd ki (a legjobb már előző nap elkészíteni).Formázz a fagyiból kis gombócokat, és tedd be őket még egyszer a fagyasztóba.
A tésztához keverd össze egy tálban a ragadós rizslisztet a vízzel, a porcukorral és a leturmixolt áfonyával, és dolgozd össze egy homogén tésztává.
Készíts egy vízfürdőt, tedd a gőz fölé a tálat a tésztával, és közepes lángon ütögesd, forgasd egy fakanállal addig, amíg egy nagy golyó nem keletkezik belőle.
Hintsd meg egy deszkát a tápióka keményítővel, és nyújtsd ki rajta a tésztát egy sodrófa segítségével.
Amint kihűlt a tészta, vágd fel négyzetekre és mindegyik négyzet közepébe tégy egy-egy fagylaltgolyót.
Ügyesen, óvatosan burkold a fagyigombócokat a rizslisztkabátba.
Még egyszer tedd vissza őket a fagyasztóba, vagy azonnal tálald, és élvezd, ahogy szétolvadnak a nyelveden.